Sunday, December 17, 2017

khairilhalim

aku dan kehidupan

hari rabu

Posted by khairil On August - 25 - 2010 ADD COMMENTS

hari rabu merupakan hari cuti untuk pelajar-palajar senibina di UTM..haha..

ikutkan pada hari nie semua student layan tido je..:P

theme baru.

Posted by khairil On August - 22 - 2010 ADD COMMENTS

huhu..akhirnye jumpe jgk theme yang aku rase bersesuaian dengan ape yagn aku nak..
cari punye cari..godek2 google..

theme nie aku nk fokus dan edit2 je la..
so enjoy bacaan dengan theme baru nie..
salam

ramadhan di UTM

Posted by khairil On August - 20 - 2010 ADD COMMENTS

salam perkenalan semua pembaca weblog..

kali ini aku nak kongiskan sedikit sebanyak tentang pengalaman berpuasa di universiti teknologi malaysia ini..

ikukan kali ini, kali yang ke-5 kali aku dapat merasa berpuasa di utm nie..yela la dah kos yg aku ambik nie senibina, so kene blajar 5 tahun la kalau nak dptkan azizah ijazah..hehe…:P

setiap tahun, bazzar ramadan akan diadakan di tempat letak kereta b11(fakulti alam bina).so,sebagai pelajar di fab, semangnye tidak sukar bagi aku untuk ke bazaar ramadhan..lintas jalan je, trus dapt ke bazzar(tapi dekat2 pun pergi awl jg..pukul 5 pn dh start gerak)..klau lambat2, naya la..sesak macam ikan sardin…huhu

so, ni la serba sedikit gambaran bazzar ramadhan yang ade dkt utm…

jalan2 makan kacang pol

Posted by khairil On August - 11 - 2010 ADD COMMENTS

Powered by Cincopa WordPress plugin

gambar2 nie mase mkn2 dekat kedai kacang pol yang femes di jb

dh penat2 buat kajian psl pengekalan senibina..stop dkt tepi jln nk ke larkin, mkan kacang pol..

terbeak!!!!

krit 1

Posted by khairil On July - 29 - 2010 ADD COMMENTS

alhamdulillah, mggu lps aku tlh pn berjaya mengharungi sesi ‘krit 1′
daripada situ, aku dpt tau di mana kelemahan serta kekurangan aku untuk meneruskan thesis aku tahun ini..
pada awalnye aku bercadang nak buat ‘sekolah untuk khalifah pada masa depan’..tp tajuk nie macam x ade strong point dan khalifah tu pn perlukan penerangan yang lebih luas..

untuk thesis tahun nie..aq terpilih dalam panel gen-X..ok jgk la..dapat bersama2 dengan orng yang aku sayg(dh jodoh dah kot..hehe).dalam panel nie..aku di beri cadangan untuk buat sekolah tentang juvana..tp perlukan fokus yang tertentu dimana aku hanya mengkaji dan mempelajari tentang budak2 lelaki je…

so, mggu lps..aq bentangkan hasil kerja aku dihadapan panel2 gen-X + azarimy +dr.Syed..
walaupun aku cuak jgk mase present tu..tp aku positifkn diri kerana bagi aku, makin ramai panel..makin byk input yang aku dapat…dari krit 1 juga, aku still lagi kena improvekan tentang cara present, data collection and case study…tp xpe..1st present..br terbuka skit nak buat per

nanti aku akan updatekan lagi dengan sesi krit2 aku untuk mase hadapan..

hari terakhir aku di singapore

Posted by khairil On June - 28 - 2010 ADD COMMENTS

erm…rasanya baru je aku datang interview dkt SZ Architect nie..tapi tengok date hari nie dah 28.06.2010..kira dah dekat 2 bulan dah aku merantau di negara orang nie..walaupun singapore nie dekat je dengan malaysia, tapi bagi aku negara singapore sangat berlainan dari Malaysia.. Read the rest of this entry »

Related Posts with Thumbnails
    Edited by khairilhalim

    Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin