Tuesday, September 25, 2018

khairilhalim

aku dan kehidupan

hari terakhir aku di singapore

Posted by khairil On June - 28 - 2010

erm…rasanya baru je aku datang interview dkt SZ Architect nie..tapi tengok date hari nie dah 28.06.2010..kira dah dekat 2 bulan dah aku merantau di negara orang nie..walaupun singapore nie dekat je dengan malaysia, tapi bagi aku negara singapore sangat berlainan dari Malaysia..
erm…rasanya baru je aku datang interview dkt SZ Architect nie..tapi tengok date hari nie dah 28.06.2010..kira dah dekat 2 bulan dah aku merantau di negara orang nie..walaupun singapore nie dekat je dengan malaysia, tapi bagi aku negara singapore sangat berlainan dari Malaysia..

dari segi budaya kerja dekat sini..memang aku respek gila la..klau korang cuba testdrive eskalator (tangga gerak) die pun laju semacam je…pagi2 tengok orang berlari-lari sebab nak kejar mrt..beli belah pun macam supermarket tu dah nak gulung tikar..tp yang baiknya..walaupun diorang selalu nak cepat-cepat, diorang xpernah pun nak berebut-berebut…disiplin yang tinggi…

selama 2 bulan aku duduk @ stay dekat singapore nie, bagi aku ok la..

nnti aku share gambar-gambar tempat-tempat yang best untuk korang p kalau datang SG nie..

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

    Edited by khairilhalim

    Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin