Friday, January 19, 2018

khairilhalim

aku dan kehidupan

2nd intern

Posted by khairil On May - 20 - 2010

pejam celik..tido bangun..makanĀ  minum…tanpaku sedari rupanya dh dkt sebulan lebih aku menjalani latihan prktis di negara singa ni(singapore)…Alhamdulillah segala-galanya berjalan dengan lancar dengan kehendak_Nya..

awl2 datang sini mcm2 dugaan dan rintangan..tp dapat juga diselesaikan dengan sebaik2nya…bagi aku, pengalaman mcm nie xkn dpt dicari dengan melihat movie atau drama..tp kene lalui sendiri…baru best..baru betul-betul rasa mcm mn perasaan orng yg mula2 cari kerja n tempat tinggal…hihi

kisahnya bermula bila aku hntr resume..pada mulanya aku dapat tawaran di salah satu firm arkitek di singpore(dh aku hntr satu resume je..haha)…tp nasib tidak menyebeahi aku…aku tak dapt tawaran tu…

frust jgk awl2..tp kire hepi jgk sbb kekesih aku dpt firm tu..so aku cuba hntr lg application n resume ke firm lain..mcm jg la..ade yg reply..ade yg xreply..tp yg reply pn ckp x offer n nk tau bhse cina..huhu..(rs nk bljr madarin la plk..hehe)

tggu punyer tggu, akhirnye aq dpt jg twrn jgk (sz architect) firm aq praktis skrg nie la..nie pn curi2 post..hahaha..dkt firm nie aq rs sgt best gile..seme staff santai..dh la yg santai2 tu dh bergelar mak2..hihi..tp enjoy la keje sini..diorng baik..jg aku..hehe..thnx madam, kak izura,kak yati, kak rafeah..aiman n rizal tak ku lupa jg..oh ya..aiman n izura tu super senior aku dr utm..

pengalamn kerja dkt SG nie mmg sgt2 lain la klau nk compare dgn dengan mlysia..seme nk laju2..shopping laju2..mkn laju2..budaya kerja sini mmg aku tabik la…aman jg duk sini…hehe..tp skrng mcm dh rmai sgt tourist @ orng luar yg masuk..klau naik mrt tu..mcm2 bau la ade..:D

pagi2 dtg opis…aku mesti nk tgk kete2 sport…seme yg xde dkt mlysia..best..pe diorng keje erk?

eh..dh sampai mase mkn..huhu…p mkn dulu la…nnti rmai orng…

nnti update lg..

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

    Edited by khairilhalim

    Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin