Monday, December 18, 2017

khairilhalim

aku dan kehidupan

jom conteng..

Posted by khairil On March - 25 - 2011 ADD COMMENTS

hari ini aku nak kongsikan idea yang telah sekian lame aku dan teman(nadz la, sape lagi) nak setup satu website yang berciri-cirikan dengan conteng-conteng..yela..budak archi kan, kemana-mana saja mesti ade pen dan kertas butterpaper..walhal nak terangkan dekat orng yang bukan kos archi pun kene conteng atas kertas jg..

nak dijadikan cerita, idea yang lame, tp tindakan yang pantas telah diambil..pada malam 14.02.2011 maka lahirlah satu laman maya yang bertemakan conteng-conteng dan telah diregister di jomconteng.. web ini dikemaskini kan oleh nadz la selalu..thnx alot bro..so sebagai peringkat permulaan, web ini tunjukkan pasal seekor kucing (happy)

jadi inilah serba sedikit hasilnya…

1_9 hari di China

Posted by khairil On March - 6 - 2011 ADD COMMENTS

pada 31.1.2010 akhirkan seramai 40 orang member strano a.k.a budak2 final year jurusan architecture di UTM termasuk aku dapat menjejakkan kaki di benua yang terbesar di China..Alhamdulillah..setelah berpenat lelah selama 2 bln lebih menguruskan hal2 yang berkaitan, akhirnya program ini dapat berjalan dengan lancar atas kehendak-Nya. Program ini ditaja oleh program GOP UTM dimana setiap seorang pelajar diberi wang saku sebanyak rm1000(byk jgk tu)..ok la..

dato’ lat datang UTM

Posted by khairil On March - 6 - 2011 ADD COMMENTS

Baru-baru ini, Dato Mohammad Nor Khalid atau lebih dikenali sebagai dato’ Lat telah datang ke UTM selama 3 hari..Event ini di buat di Fakulti Alam Bina(fakulti aku la..hehe)…so selama tiga hari tu, kitaorng didedahkn dengan cara2 beliau melukis komik dan idea-idea yang datang dalam fikiran nya…

berdasarkan cerita Lat Kampung Boys(femes cite nie)..kite dapat tau yang Dato’ Lat ni menerapkan ciri-ciri satu Malaysia.. mean that seme komik die ni ispirasi daripada persekitaraan sekiling dan pengalaman beliau masa kecik

memang best la….

nway ni serba sedikit gamabr bersama dengan beliau….



Related Posts with Thumbnails
    Edited by khairilhalim

    Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin