Monday, December 18, 2017

khairilhalim

aku dan kehidupan

gila no

Posted by khairil On August - 27 - 2010 ADD COMMENTS

selamat malam pembaca sekalian..

malam ini aku nak kongsikan dengan korang tentang kegilaan + ketidak logikkan rakyat malaysia untuk membeli no.

di sini bukan no toto atau no sport atau no lumba kuda..tapi no plat kenderaan..rata-rata rakyat malaysia sanggup berhabis wang ringgit(bagi yang kaya-raya la)..sanggup membeli no yang di idamkan…mengikut statistik jabatan pengakutan jalan, jpj..bidaan no tertinggi ialah TAN 1 yang berharga 200k!!!

..pergghh..same dengan harge sebijik kereta..huhu..

hari rabu

Posted by khairil On August - 25 - 2010 ADD COMMENTS

hari rabu merupakan hari cuti untuk pelajar-palajar senibina di UTM..haha..

ikutkan pada hari nie semua student layan tido je..:P

jalan-jalan di singapore

Posted by khairil On August - 25 - 2010 ADD COMMENTS

tahun lepas( highrise studio) workbase aku ade pergi jalan-jalan dekat 2 universiti di singapore..satu universiti nanyang + NUS..

best jgk la jalan2 dkt dgn universiti dioarng..nak-nak universiti Nanyang nie…bangunan yang berunsurkan ‘green roof’..design style…

Nanyang Art Library


rahmat hujan

Posted by khairil On August - 23 - 2010 ADD COMMENTS

selamat petang semua pembaca weblog aku..
pada petang ini aku ingin berkongi dengan korang tentang rahmat hujan yang diturunkan oleh Maha Pencipta.
entry nie jg xde berkaitan dengan band hujan…hehe

hari nie aku rasa sangat tenang dan nyaman sekali ( mengatuk pun ade jg..yela,pose kan?hehe)
last2..aku terlena juga dengan keadaan cuaca yang begitu indah dan best…dengan keadaan studio yang xberapa terang..tambah lagi dengan selimut tebal..perghh…memang best la layan tidur..huhu

bila aku terjaga(sebab ade call dr lecture), aku tengok dekat luar tingkap..hujan dah turun dengan lebatnyer..patutla aku rase makin best tido..nie rumate aku, nadz nie mesti lagi enjoy tido..hehehe…

so, berbalik kepada niat aku mula2 tadi, aku ingin berkongsikan dengan semua tentang rahmat hujan..kadang2, ade juga yang mengeluh jika hujan..ade juga yang mengucap syukur..itu terpulanglah kepada setiap individu yang menilainya..tp bagi aku..hujan merupakan rahmat yang tidak terhingga.

Allah berfirman dalam Al-Quran

“tidaklah kamu melihat bahawa Allah mengerakkan awan, kemudian mengumpulkan antara(bahagian-bahagian)nya, kemudian menjadikannya bertindih-tindih, Maka kelihatanlah olehmu hujan keluar dari celah-celahnya dan Allah (juga) menurunkan (butiran-butiran) dari lagit, yaitu dari (gumpalan-gumpalan awan seperti) gunung-gunung, maka ditimpakan-Nya (butiran-butiran) itu kepada sesiapa yang dikehendaki-Nya dan dipalingkan-Nya dari sesiapa yang dikehendaki-Nya. Kilauan kilat itu hampir-hampir menghilangkan penglihatan.”(24:43)

theme baru.

Posted by khairil On August - 22 - 2010 ADD COMMENTS

huhu..akhirnye jumpe jgk theme yang aku rase bersesuaian dengan ape yagn aku nak..
cari punye cari..godek2 google..

theme nie aku nk fokus dan edit2 je la..
so enjoy bacaan dengan theme baru nie..
salam

ramadhan di UTM

Posted by khairil On August - 20 - 2010 ADD COMMENTS

salam perkenalan semua pembaca weblog..

kali ini aku nak kongiskan sedikit sebanyak tentang pengalaman berpuasa di universiti teknologi malaysia ini..

ikukan kali ini, kali yang ke-5 kali aku dapat merasa berpuasa di utm nie..yela la dah kos yg aku ambik nie senibina, so kene blajar 5 tahun la kalau nak dptkan azizah ijazah..hehe…:P

setiap tahun, bazzar ramadan akan diadakan di tempat letak kereta b11(fakulti alam bina).so,sebagai pelajar di fab, semangnye tidak sukar bagi aku untuk ke bazaar ramadhan..lintas jalan je, trus dapt ke bazzar(tapi dekat2 pun pergi awl jg..pukul 5 pn dh start gerak)..klau lambat2, naya la..sesak macam ikan sardin…huhu

so, ni la serba sedikit gambaran bazzar ramadhan yang ade dkt utm…

Related Posts with Thumbnails
    Edited by khairilhalim

    Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin